Prvé miesto v METRO majstrovstvách SR

Kategória: Gastronómia
Prvé miesto v METRO majstrovstvách SR vo filetovaní lososa zostalo v Košiciach
Svoje kuchárske zručnosti pri filetovaní lososa si prišli na 7. ročník festivalu Gurmán Fest 2016 zmerať šéfkuchári pôsobiaci naprieč Slovenskom. Konkurencia bola o to silnejšia, že medzi súťažiacimi boli aj finalisti TV reality show – Masterchef Tomáš Pikáli a Ivan Rusina. Prvé miesto a aj najhodnotnejšia cena zostali „doma“. Víťazom s najlepším časom 5:35 sa stal Jozef Hromják z reštaurácie Slávia Košice.
Súťaže METRO majstrovstvá SR vo filetovaní lososa sa zúčastnilo 8 súťažiacich – šlo o šéfkuchárov z Košíc, Prešova, Banskej Bystrice a iných miest Slovenka, ktorí zastupovali svoje reštaurácie. Tí najúspešnejší skončili v poradí:
1. Jozef Hromják – reštaurácia Slávia Košice; čas: 5:35 (vyhral zájazd do Nórska na lososiu farmu v hodnote 3000,- eur od spoločnosti METRO) 
2. Peter Hudák – Harley´s steak house Preshow, Prešov; čas: 5:36 (za druhé miesto získal nákupný 500,- eurový voucher platný vo veľkoobchodnom stredisku METRO) 
3. Dominik Baloga – reštaurácia Slávia Košice; čas: 7:18 (vysúťažil si nákupný voucher v hodnote 300,- eur platný vo veľkoobchodnom stredisku METRO).
Okrem show vo filetovaní lososa sa návštevníci Gurmán Festu v areáli košického Mestského parku mohli stretnúť aj so šéfkuchárom Emanuelom Ridim či 15 minútovým kuchárom Gabom Kocákom; mohli tiež ochutnať gurmánske výtvory šéfkuchára veľkoobchodu METRO Vojta Artza. Známy šéfkuchár bol jedným z popredných aktérov na hlavnom pódiu, kde ponúkol návštevníkom inšpirujúcu kulinársku show. Pripravil degustačné menu zložené z tatárských biftekov a rybích tartarov z lososa či tuniaka na rôzne spôsoby. Na pódiu mu asistovali finalisti show Masterchef Tomáš Pikáli a Ivan Rusina.
„Načerpal som množstvo pozitívnej spätnej väzby od ľudí, ktorí ochutnávali tataráky, čo ma ako profesionálneho kuchára vždy poteší. Najväčší úspech mali tartary z lososa a hovädzie tataráky,“ hovorí šéfkuchár Vojto Artz. Počas celého víkendu sa v METRO stánku podarilo predať viac ako 1000,- porcií tatarákov.
METRO stánok, ktorý sa zúčastnil súťaže o najlepšiu festivalovú reštauráciu, pripravil okrem tatarákov svojim priaznivcom a zákazníkom aj miešaný nápoj Aperol Spritz - namiešalo sa ho viac ako 500 kusov. „Teší nás, že aj šírka a kvalita nášho sortimentu pomohla z uplynulého víkendu urobiť ten pravý gurmánsky zážitok. Dokázali sme, že nie sme iba veľkoobchod, ale dokonale zvládame i servis takéhoto výnimočného menu,“ dodáva riaditeľ košického METRO Peter Miklovič.