Výsledky Slovenskej pivnej korunky

V priestoroch Meštianskeho pivovaru v Bratislave korunovali najlepšie slovenské pivá na šiestom ročníku prestížnej degustačnej súťaže Slovenská pivná korunka. Zlatú korunku získalo pivo Corgoň 12% svetlé.

V priestoroch Meštianskeho pivovaru v Bratislave korunovali najlepšie slovenské pivá na šiestom ročníku prestížnej degustačnej súťaže Slovenská pivná korunka. Zlatú korunku získalo pivo Corgoň 12% svetlé.

Vyhlasovateľovi súťaže Slovenskému združeniu výrobcov piva a sladu sa prihlásili dva veľké, jeden stredný, dva malé pivovary a sedem minipivovarov so 70 vzorkami penistého moku. Je to doterajší rekord. Záštitu nad celou súťažou prevzal Ľubomír Jahnátek, minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky. Spoluorganizátorom súťaže bol Štátny veterinárny a potravinový ústav SR a Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave.

Na vyhlásení výsledkov sa zúčastnil aj generálny tajomník organizácie The Brewers of Europe Pierre-Olivier Bergeron. Súťažilo 36 vzoriek z veľkých a stredných pivovarov. Minipivovary prihlásili presnú polovicu z predchádzajúceho počtu a v nesúťažných kategóriách bolo 17 vzoriek pív. Je to doteraz najpestrejší výber a najväčší počet prihlásených pivných vzoriek v histórii súťaže. „Teší nás rekordná účasť a veľmi si vážime, že nad podujatím prevzal záštitu Ľubomír Jahnátek, minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, povedala Júlia Hurná, prezidentka Slovenského združenia výrobcov piva a sladu.

Medzi svetlými pivami so stupňovitosťou do 10 percent skončilo za Corgoňom 10 % z pivovaru Heineken Slovensko, a.s. pivo Martiner z rovnakej firmy a na tretej priečke sa umiestnil Šariš z Pivovarov Topvar, a.s.

V kategórii Svetlé pivá so stupňovitosťou do 12 percent zvíťazil Corgoň 12 % z pivovaru Heineken Slovensko, a.s. Za ním skončil Stein 12 % z Pivovaru STEIGER, a.s a tretí Topvar 12 % ležiak z Pivovarov Topvar, a.s

V kategórii Tmavé pivá zvíťazil Zlatý bažant tmavý z Heinekenu Slovensko, a.s, druhý bol Steiger 11 % tmavý z Pivovaru STEIGER, a.s. a na bronzovej priečke sa umiestnil Šariš výčapný ležiak z Pivovaru Topvar, a.s.

Medzi Miešanými a ochutenými pivami typu Radler (citrónové) dominoval Bažant Radler citrón z Heinekenu Slovensko a.s. Striebornú korunku v tejto kategórii má Steiger Radler citrón a tretí skončil Gazda Radler citrón. Obe pivá sú z Pivovaru STEIGER, a.s.

V kategórií Svetlé pivá z minipivovaru si palmu víťazstva odniesol Bratislavský ležiak 12 % (ul. Drevená) z Bratislavského Meštianskeho Pivovaru s r.o. Na druhom mieste skončilo pivo Victoria Pils 12 % z Turčianskeho pivovarníckeho domu Victoria a na treťom Bratislavský ležiak 12 % (ul.Dunajská) z rovnakého pivovaru ako je víťaz v tejto kategórii.

V kategórii Tmavé pivá z minipivovarov zvíťazil Bratislavský Bubák z Bratislavského Meštianskeho Pivovaru s r.o.,na druhom mieste bol Sessler 11,5 % z Pivovaru Sessler a bronzovú korunku má Sandorf tmavý ležiak 12 % z Prievalského pivovaru Sandorf.

Slovenská pivná korunka 2012 mala aj dve nesúťažné kategórie. V nich degustátori určili v kategórii Nealkoholické pivá dodávané na slovenský trh za najlepšie Fre nealko tmavé z Pivovaru STEIGER, a.s, druhý skončil Zlatý bažant nealko z Heinekenu Slovensko, a.s a tretí Radegast Birell z Pivovarov Topvar, a.s.

V druhej nesúťažnej kategórii Miešané a ochutené pivá typu Radler bol prvý Bažant Radler citrón nealko a druhý Bažant Radler grep z Heinekenu Slovensko, a.s. a na treťom mieste skončil Steiger Radler limetka z Pivovaru Steiger, a.s.

Milan Nemec

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...