V americkom seriály odznela slovenská hymna

Slovensko sa zas dostalo do povedomia. Tentokrát však netradičným spôsobom.

Slovensko sa zas dostalo do povedomia. Tentokrát však netradičným spôsobom.
Na televíznej stanici Disney Channel sa v seriály Farma R.A.K. objavila naša slovenská hymna, znak našej republiky.
O kvalite sa však nedá hovoriť. Vo videoklipe sa mladá blondínka snaží zaspievať prvú slohu našej hymny, no pri výslovnosti má viditeľný problém. Z klasického J sa stalo Ž, takže naše hromy divo „bižu“. Zbytok hymny bol nezrozumiteľný.

Amerika je známa tým, že o európskych štátoch nemajú veľké znalosti, Slovensko si mýlia zo Slovinskom, pre niektorých patríme do Juhoslávie a máme u nás vojnu.
Nastáva tu teda otázka – prečo scenárista použil našu hymnu v lacnom, akože komediálnom seriály, dal to zahrať mladému dievčaťu, ktorá sa pri tom tvárila akoby vydávala nacistické rozkazy a nakoniec nedal ani pozor na výslovnosť?
Čo ho viedlo k tomuto počinu, to sa asi nedozvieme.

Zároveň mi napadá ďalšia otázka – nemáme právo sa uraziť na takúto prezentáciu jedného z našich národných znakov? Nemali by sme sa ozvať aspoň prostredníctvom sociálnych sietí? Nemali by sme dať o sebe vedieť, že nám záleží na tom, aby nás brali vážne?

Nemôžeme viniť mladú herečku, ona asi prvýkrát čítala o Slovensku zo scenára (aj keď jej herecký výkon nemusel vyzerať, akoby sa s nami chcela podeliť o svoju zjedenú večeru). Naozaj by ma zaujímalo, prečo sa naša hymna objavila v tomto detskom seriály.

Autor: vz

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...