Voľba prezidenta v Rakúsku, aneb novinárske klišé

 
 
Rakúsko čaká už druhým dňom na meno svojho budúceho prezidenta. Kvôli veľmi tesnému rozdielu rozhodne medzi kandidátmi až sčítaní korešpondenčne odovzdá hlasov. Norbert Hofer nie je populista, len veľmi dobre prezentuje názory občanov.
Rakúsko čaká už druhým dňom na meno svojho budúceho prezidenta. Kvôli veľmi tesnému rozdielu rozhodne medzi kandidátom pravicovej Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) Norbertom Hofer a bývalým predsedom zelených Alexandrom Van der Bellenem až sčítaní korešpondenčných hlasov.
 
Snáď v každom článku sa o Norbert Hofer hovorí ako o populistov, príp. sa používajú aj tvrdšie slová.
 
Téma utečencov a imigrácia predvolebnej kampaní rezonovalo. Rakúski slobodní (FPÖ) tvrdí, že imigrantov je v krajine už moc a je potrebné trend zastaviť. Vlani Rakúsko prijalo takmer sto tisíc žiadostí o azyl a zároveň bolo jednou z hlavných tranzitných krajín, cez ktorú mierili utečenci do Nemecka a Škandinávie.
 
"Máme povinnosť a zodpovednosť rozvíjať túto nádhernú krajinu. Tým ľuďom, ktorí si našej krajiny neváži, ktorí sa zapojili do vojny v mene Islamského štátu alebo ktorí znásilňujú ženy, tým hovorím, že nemôžu byť v Rakúsku," uviedol Hofer.
 
Je toto populizmus?
 
Nie, je to úplne presné označenie situácie, aká v Rakúsku posledné mesiace panuje. Krajina si prešla zložitým vývojom. od prvotného takmer absolútneho nadšenia a prijímanie migrantov až k dnešnému obmedzenia a ochrane hraníc.
 
Norbert Hofer mal v roku 2003 vážnu nehodu pri paraglindingu a dlho bol pripútaný na vozík. Ešte dnes chodí o palici, je autorom niekoľkých kníh a odborník na leteckú techniku.

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...