Jeseň prichádza, nezabúdajme na svoje zdravie!

Sú dva typy žien: tie, ktoré si po lete prestanú dávať pozor na životosprávu a tie, ktoré si začnú plánovať, ako byť štíhlejšia na budúce leto. Ja osobne sa prikláňam k celoročnému dodržiavaniu zdravého životného štýlu.

Sú dva typy žien: tie, ktoré si po lete prestanú dávať pozor na životosprávu a tie, ktoré si začnú plánovať, ako byť štíhlejšia na budúce leto. Ja osobne sa prikláňam k celoročnému dodržiavaniu zdravého životného štýlu.
Ak však patríte medzi tých, ktorí tento trend žijú len sezónne, urobte pár drobných zmien vo svojej životospráve a aj počas zimy, Vianoc, Silvestrovských osláv a Veľkonočných sviatkov si udržíte krásnu postavu, dostatok energie a vyhnete sa jarnej únave.

1.krok: RAŇAJKUJTE!!!
Raňajky sú najdôležitejšie jedlo dňa. Štartujú organizmus, dodávajú energiu po celonočnom odpočinku a po výdatných raňajkách nám energia vydrží až do obeda. Vhodné alternatívy raňajok sú musli s mliekom a ovocnou šťavou alebo celozrnný chlieb s pravým maslom, šunkou a nízkotučným syrom alebo praženica s bielkov a zeleninová obloha.
Príprava raňajok trvá pár minút, je jednoduchá a rýchla.

2.krok: Nezabúdajte na pitný režim
Počas leta nie je také jednoduché zabudnúť na to, že treba piť veľa vody, teplo a slnko nás na to stále upozorňujú. Ale akonáhle sa ochladí, musíme si strážiť pitný režim, nesmieme zabúdať piť, pretože telo vodu stále potrebuje na všetky látkové premeny a prečisťovanie organizmu. Jednoduchá pomôcka, ako nezabúdať piť, je postaviť si na stôl jede a pol litrovú fľašu vody a najneskôr do obeda ju vypiť. Základné pravidlo je vypiť na každých desať kíl svojej váhy štyri deci vody. To je minimum, ktoré telo potrebuje, aby sa prečisťovalo od toxínov a fungovalo tak ako treba. Tak veľa vody prajem.

3.krok: Pohyb
Myslíte si, že nemáte čas ísť do posilňovne a namiesto toho večer prídete domov a sadnete si k televízii? Tak pre seba spravte niečo počas dňa. Zaparkujte auto o blok ďalej a prejdite ten kúsok pešo, nepoužívajte výťah, choďte po schodoch, do obchodu choďte peši, cestou domov si môžete trochu s nákupnými taškami v rukách zaposilovať. Pri televízii si na gauč ľahnite, ale aspoň zdvíhajte nohy, čím posilníte aj stehenné aj brušné svalstvo. Počas práce si urobte aspoň dve krátke prechádzky na desať minút. Dokumenty a papiere odnášajte vy, neposielajte emaily, pokial to nie je nutné.
Pár takýchto maličkostí zvýši vašu metabolickú spotrebu aj o dvesto kilojoulov za týždeň, o mesiac môžete byť vďaka týmto malým zmenám o dve kilá ľahšia a to bez námahy v posilňovni.

4.krok: Relax
Psychická pohoda veľmi pripieva k tomu, aby sme sa cítili dobre. Aj keď máme celý deň plný povinností, je potrebné si na seba nájsť aspoň chvíľku, aby si náš mozog mohol odpočinúť a zregenerovať sa, oddýchnuť si. Niekedy treba vypnúť televíziu a ísť von na čerstvý vzduch, pustiť si obľúbenú hudbu, prečítať si pár strán z obľúbenej knižky.
Pokiaľ budeme v ustavičnom strese, telo si začne vytvárať vlastné toxíny a správať sa ako v záložnom režime. Treba si na seba vyhradiť aspoň dve hodiny týždenne a spraviť si radosť. Aj teplá kúpeľ je zdrojom relaxu.

5.krok: Dostatok spánku
Kto by nerád spal? Minimálne šesť hodín denne je minimum, ktoré telo potrebuje. V spánku sa telo regeneruje, oddychuje a naberá sily na ďalšie povinnosti a ďalší deň.
Zhasnite svetlo, ľahnite si a doprajte si krásne hodiny spánku. Nenechajte sa rušiť zapnutým televízorom alebo rádiom a v tichu pomaly zaspite. Nebojte sa spánku bez snov, to znamená, že bol hlboký a vaše telo naozaj odpočívalo.

Tak veľa šťastia v týchto malých zmenách, uvidíte jednu veľkú už po pár týždňoch!

Autor: VZ

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...