Pracovné miesta sú, ale kde?

Ako jedna z mnoha ľudí sa pokúšam nájsť si prácu už niekoľko mesiacov. Na úrade práce nie som zaregistrovaná, keďže som zhodou okolností nestihla prísť na jeden predpísaný termín. Napriek telefonátom a dodaním potrebných papierov som bola vyhodená zo systému.

Ako jedna z mnoha ľudí sa pokúšam nájsť si prácu už niekoľko mesiacov. Na úrade práce nie som zaregistrovaná, keďže som zhodou okolností nestihla prísť na jeden predpísaný termín. Napriek telefonátom a dodaním potrebných papierov som bola vyhodená zo systému.

Každý deň pošlem minimálne desaťkrát svoj životopis, kde mám popísané svoje pracovné skúsenosti, vysokoškloské vzdelanie, jazykové znalosti a prax s počítačom.
Pre mnohých by bol životopis ako je môj požehnaním. No aj tak mi je na nič. Namiesto toho si stále neviem nájsť prácu. Je to bohužiaľ tak...

Skúšala som si nájsť už hociakú prácu – najprv v odbore ( marketing, promotion, hostesing, reklama, …) a neskôr aj mimo odboru ( upratovačka, predavačka, pokladníčka, dokladanie tovaru, opatrovanie detí, práca pri montážnom páse,...).
A stále nič, bohužiaľ. A dôvody sú jednoduché – buď som prekvalifikovaná a tým pádom ma nezamestnajú alebo mám slabú kvalifikáciu a nemám šancu oproti ostatným.
Tak som si povedala, že do toho dám všetku svoju snahu a namiesto hýrenia s kamarátmi a večernými výjazdmi do mesta, trávim večere doma a učím sa pracovať s počítačom, učím sa jazyky a snažím sa doplniť čo najviac vedomostí, ktoré by sa mi mohli zísť na získanie pracovného miesta. Nie je to samozrejme ľahké, ale človek si povie, že iné východisko nemá. Tak to chodí už pár týždňov, stále sa snažím a hovorím si, že to stojí za to.

No a potom príde zas ten príšerný deň, keď otvoríte schránku a tam vás čaká tá “úžasná” obálka – účet. Napriek psychickej pohode, ktorú sa snažím si udržať, sa mi podlomia kolená a koliečka v hlave sa začnú otáčať na plné obrátky – kde, odkiaľ, ako... a z mojej psychickej pohody je znovu len klbôčko nervov, ktoré sa snaží vybuchnúť.
A kolotoč sa začína od začiatku – vezmem pár malých brigád, ktoré sú platené dosť zle, ale keď už nie je iné východisko, aj dve eurá v hrubom sú peniaz, odpracujem si päť – šesť dní, ktoré ma totálne vyčerpajú a zháňam ďalej. A takto to ide už niekoľko mesiacov.

A viete, čo je na tom celom naozaj najhoršie??? Otvorte si hociaký pracovný portál, za deň tam pribudne okolo šesťdesiat pracovných miest, od IT príležitostí pre nadnárodné spoločnosti cez obchodných zástupcov až po predavačky.
Najzaujímavejšie na tom celom je to, že na mnohých miestach ma odmietli najmä kvôli prekvalifikovanosti a ten inzerát tam visí už niekoľko týdňov, ale itak ma tam nevezmú. Tomuto nerozumiem, jednoducho ho radšej neobsadia, akoby tam mali dať niekoho, kto chce pracovať aj mimo svojej kvalifikácie a za menšie peniaze.
Ja som zvedavá, ako to funguje a kedy sa mi podarí nájsť si prácu. Tak mi držte palce...

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...