Niekedy to nevíde tak, ako si prajeme

Človek si môže plánovať všetko do posledného detailu a myslieť si, že nič ten plán nemôže zničiť. Ale práve v takých cvhílach je to úplne naopak – môže sa to pokaziť na najmenšej drobnosti. Je to ako varenie, kedy musí byť všetko správne načasované a zrazu keď sa niečo nestihne, jednoducho to jedlo sa nepokazí.

Človek si môže plánovať všetko do posledného detailu a myslieť si, že nič ten plán nemôže zničiť. Ale práve v takých cvhílach je to úplne naopak – môže sa to pokaziť na najmenšej drobnosti. Je to ako varenie, kedy musí byť všetko správne načasované a zrazu keď sa niečo nestihne, jednoducho to jedlo sa nepokazí.

Po dlhom čase, naozaj dlllhom čase som si našla prácu. Boli to úmorné chvíle, absolvovanie pohovorov do množstva firiem a rovnaké množstvo odmietnutí. Prekážok bolo niekoľko – nedostatočné objasnenie, čo od uchádzača požadujú, aké sú nároky; nespomenutie jazykových znalostí; potreba vlastniť vodičský preukaz; znalosť niektorých počítačových programov a na záver – vynechanie skutočnosti, že budem musieť začať pracovať na živnostenský list.

Na prvé pohovory som chodila s úsmevom na tvári a myslela si, že každú jednu z nich dostanem. Bola som sebavedomá, spokojná sama so sebou, krásne namaľovaná a upravená, jednoducho pripravená okúzliť ich a prijať ich ponuku. Ale ako to býva, po čase to človeka oslabí. Po niekoľkých pohovoroch, kedy sa mi neozývali, mierne som znížila svoje nároky a hľadala si akúkoľvek prácu.
Chodila som na pohovory ďalej a ďalej, znou a znovu som si pripadala neúspešne a čím ďalej tým viac. Po tom poslednom som skončila už o druhej na pohári vína s neúspešnou uchádzačkou číslo dva. Ono to vyznie príšerne, ale bola som rada, že som v tom nebola sama. Celkom sme si s tou kočkou sadli, kecali sme o práci a nepráci, ako trávime dni ako nezamestnané a nakoniec sme si vymenovávali spoločnosti, v ktorých sme boli na pohovore. Sranda bola to, že sme asi v štyroch spoločnostiach boli spolu na pohovore.

Potom sme prestali kecať o veciach, čo nás deprimovali v pracovnej sfére a začali sa navzájom deprimovať skutočnosťami z osobného života. Po litri vína, krabičke cigariet a pár vyronených slzách nad skutočnosťou, že máme dvadsať päť, sme nezadané a nezamestnané sme sa rozhodli odísť a zmeniť lokál. Obe sme boli oblečené ako na pracovný pohovor, čo zahŕňalo čierne rifle, opätky a blúzku. V peňaženke pár drobných a nervy na svet. Rozhodli sme sa vbehnúť do obchodu, kúpiť si jednoduché tričko a šup niekam ďalej sadnúť si.

Bolo už skoro sedem, tak sme sa rozhodli pre niečo trochu “povzbudzujúcejšie” - vbehli sme do rokového baru a sadli si k stolu blízko partie pekných chlapov. Tak to bol plán na tento večer – zbaliť aspoň niekoho, kto nás pozve na drink. Áno, vyznie to príšerne a áno, bolo to príšerné, ale chceli sme sa len jednoducho odreagovať.
Niekto je zmrzlinu, niekto si kupuje nové topánky a niekto si jednoducho zdvihne sebavedomie milými pohľadmi a príjemným pokecom s niekym novým.

Na druhé ráno som sa zobudila s miernou bolesťou hlavy, niekoľkými zmeškanými hovormi z neznámeho čísla a blbým pocitom, že ani tú všerajšiu prácu nedostanem. A nemýlila som sa. Z toho neznámeho čísla mi volali z agentúry, že prijali uchádzačku, ktorá tam bola so mnou. Takže s veľkou radosťou som jej volala, že môže byť rada. Včerajšok vyšiel, odreagovali sme sa a ona začína v novej práci.
Z jej mrmlania som pochopila, že jej je statočne zle, bolí ju hlava a svoje áno dostala z ďalších asi troch pohovorov.

Karma je sviňa!

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...