Zvykaj si!

Tretí rok študuje žurnalistiku. Zimný semester skončil skôr ako sa stihol začať. Tak to bude aj s letným. Treba len slušne zoštátnicovať.

Tretí rok študuje žurnalistiku. Zimný semester skončil skôr ako sa stihol začať. Tak to bude aj s letným. Treba len slušne zoštátnicovať.

Potajomky uvažuje, čo potom. Nemieni napodobňovať Adelin nekonečný intelekt (no obdivuje ho), cupitať s podlomenými kolenami do Smotánky, ani oboznamovať biednych občanov o honose ministrov. Nemyslíte, že v treťom ročníku na vysokej škole s takmer nulovými skúsenosťami je odvážne vyberavá? Nie je, veď nemá na výber.

Stratená. To jej prislúcha. Je šialene stratená. Sama medzi svojimi. V kresle obklopená Urbanom, Švantnerom a Chrobákom. Z police na ňu hľadí dielo Umberta Ecca, no tomu nadčlovečiemu mysleniu porozumie až neskôr. Ona sa chce podobať týmto pánom. ,,Povedzteže, ako to urobiť? A ako z toho vyžiť...,“ uvažuje potajomky.

Očividne je prekvapená, keď sa jej počas štúdia bezcitne do uší dostávajú informácie ako napríklad táto (akoby o tom doteraz nevedela)... Že po svete chodí nejedna jazyková redaktorka, ktorá nečíta, čo by mala. Alebo nečíta dôkladne. A tak sa v novinách dočítate o systéme s mäkkým i. Systém, to je paradox. Rovnako nechápavo hľadí, keď s nastraženými ušami počúva o zredigovanom novinárskom prejave. Iný titulok, v texte neznáme informácie - pravdepodobne nepravdivé. Autorove tam nechali len meno. A on sa so silou zvyku v hlase upokojuje: ,,Taký je systém.“ Ale ja som si zatiaľ nezvykla, a tak sa pýtam: ,,Aký? S mäkkým i?“

Autor: Sarah Žiaková

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...