Uveríte?

 
Špinavé semafory kazia oči
Mestská rada v belgickom Charleroi po vypočutí si výsledkov výskumu lekárov z miestnej očnej kliniky navrhla aby sa semafory na križovatkách po celom meste vypli. Podľa lekárskej štúdie v tomto oceliarskom a baníckom stredisku trpí až 87 percent vodičov chorobami zraku. Ochorenia spôsobuje nadmerné namáhanie si očí pri snahe rozoznať v meste plnom smogu a zvíreného prachu aká to vlastne farba na semafore svieti.
Tie sú totiž neustále zanesené nečistotami a nepomáha ani ich pravidelné čistenie, lebo o pár chvíľ sú zase vďaka znečistenému ovzdušiu špinavé až hrôza. Svetlenú signalizáciu v belgickom meste nahradia policajtky v olivovozelených uniformách. Podľa úradníkov to bude lepšie riešenie ako nasadiť tam policajtov, lebo olivovozelená farba oči lieči a ženy si častejšie menia uniformy ako muži, na ktorých by boli onedlho nie olivovozelené, ale olovovosivé a nemali by liečebný efekt.
Autor: Milan Nemec

Gzoznam.sk, prehľadný, triedený a kontrolovaný katalóg firiem a živnostníkov. Katalóg plný funkcií a prekvapení. Register firiem, ktorý sa neustále zlepšuje.

Prihláste sa na odber newsletteru.

Odporúčané firmy

Losstav

K základom spokojného bývania ...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy ...

Overené zákazníkmi

Nábytok Rosina

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Velkoobchod MFP papier

Hlavnou činnostou našej firmy je vypraco...

Stavebná firma Scandi Haus SK

Scandi Haus SK s.r.o. je poprednou spolo...